Lapsityö – Raamatun sana eläväksi

Näkymme on olla yhtä suurta perhettä. Lasten opetuslapseuttaminen on meille tärkeää ja heille järjestetään omia opetushetkiä. Lasten ohjelma koostuu pyhäkouluista, opetushetkistä jumalanpalveluksen yhteydessä ja perhekirkoista. Varhaisnuorille on n. kerran kuukaudessa lauantaisin elokuvailta. Seurakunnalla on lapsille leikkitila. 

Raamatun kertomuksia luovin keinoin:

  • Koko perheen ehtoollisjumalanpalvelus: Lapsille opetus jumalanpalveluksen yhteydessä, jonka jälkeen lapset voivat mennä leikkitilaan.
  • Pyhäkoulu saarnan aikana. Sisältää Raamatun opetusta luovin keinoin, rukousta ja hengellisiä lauluja, leikkejä, askartelua yms. 
  • Perhekirkko on jumalanpalvelus, jossa perheen pienimmät on huomioitu. Perhekirkot ovat hyvän mielen tapahtumia, jonne kaiken ikäiset ovat tervetulleita. Perhekirkkoja on 3-4 vuodessa.
  • Suomen Metodistikirkon Lapsityön YouTube-kanavalta löytyy paljon pyhäkouluvideoita lapsille: https://www.youtube.com/channel/UCoS6pxC2_GvSOsB-pKrHhkQ

Lapsiperheet tervetuloa! Voit myös tulla mukaan ideoimaan ja kehittämään lapsityötä. Myös apukäsiä tarvitaan!

Lapsityöstä voi tiedustella lisää: 

Liisa Lehti (pastori, kirkon lapsityön johtaja)
puhelin: 0403196061, sähköposti: liisa.lehti (at) metodistikirkko.net

Catching fire -leirit

”Leiritoiminta tarjoaa rakennuspalikoita hengelliseen elämään ja kasvuun, mielekkäitä elämyksiä ja ennaltaehkäisee syrjäytymistä.”

Jokainen lapsi ja nuori on arvokas ja ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi sekä hyväksytyksi porukkaan sellaisena kuin hän on. Toiminnassamme viestitämme nuorille, keitä he Jumalan luomina ja hänelle rakkaina ihmisinä ovat. Lisäksi tahdomme, että lapset ja nuoret oppivat hyviä sosiaalisia taitoja ja elämään vastuullisina kristittyinä maailmassa.

Leireillä on yleensä jokin teema, jota opetetaan kaikissa toiminnoissa, ryhmissä, peleissä, leikeissä ja lauluissa. Edellisen vuoden teema oli ”Vapaus”, viime kesän ”Tie”. Lapset ja nuoret on yhdistelmäleirillä jaettu perheleiriläisiin, varhaisnuoriin ja nuoriin. Teemoja opetetaan ikätason mukaisesti. Metodistikirkossa on järjestetty nuortenleirejä useita vuosia, mutta yhdistetty perhe/lasten/nuortenleiri järjestetään tulevana vuonna kolmatta kertaa. Yhdistelmäleiri sopii pienelle kirkkokunnalle, ylläpitää verkostoja ja mahdollistaa perheiden, joissa on useampia eri ikäisiä lapsia ja nuoria, tulla samalle leirille.

Tulevan kesän leiri pidetään todennäköisesti Etelä-Suomen tai Varhais-Suomen alueella to-pe 25.-28.7.20204. Lisätietoja antavat: lapsityön toimialajohtaja Liisa Lehti (p. 040.1396061) ja nuorisotyön toimialajohtaja Adwoa Brewu (p. 045-6035943).