Seurakunnan lähetysilta

Seurakunnallamme ei ole omaa lähetystyöntekijää, mutta tuemme Suomen metodistikirkon virallisia lähetyskohteita Intiassa ja Vepsässä. Lisäksi kustannamme Medialähetysjärjestö Sanansaattajat kautta yksi tai kaksi radio-ohjelmaa vuodessa.

Lähetystyötä pidämme esillä erityisesti lähetysilloissa, joita pidämme joka kuun viimeisenä keskiviikkona kello 18. Sen lisäksi jumalanpalveluksissa luemme lähetystyökuulumisia ja keräämme kirkon yhteisiä lähetyskolehteja.

Lähetysilta koostuu pienestä hartaudesta sekä vapaamuotoisesta iltateen nauttimisesta. Mukaan iltaan voi ottaa esimerkiksi käsityön, jota voi tehdä. Siellä voi myös saada käsityövinkkejä ja -neuvoja. Olemme lähetysillassa myös kuulleet lähetystyökuulumisia sekä lukeneet lähetystyöaiheisia kirjoja.

Seurakuntamme tekemä käytännön työ lähetystyön hyväksi on käsityömyynti. Taidokkaat seurakuntalaisemme tekevät kaikenlaisia neuletöitä ja muuta mukavaa, jota myymme edullisesti. Tuotteita voi ostaa seurakunnan tilaisuuksien yhteydessä tai kysymällä mahdollisuuksia muihin aikoihin lähetystyövastaavaltamme. Jos sinulla on jokin käsityötoive, esimerkiksi tietynlainen villasukka, sellainenkin voi olla mahdollista toteuttaa.

Kirkkomme lähetystyöhön voi osallistua antamalla rahaa kolehtiin lähetysillassa tai erityisesti lähetystyötä varten kerättävään kolehtiin jumalanpalveluksessa. Irtokolikot voi lahjoittaa Intian Muna ja maito -projektiin, jolla tarjoamme Intian lapsille lasillisen maitoa ja kananmunan ravintolisäksi. Voit myös lahjoittaa seurakunnalle käsityömateriaaleja, kuten lankoja. Jos haluat lahjoittaa materiaaleja, ota yhteys seurakuntamme lähetystyövastaavaan.

Seurakuntamme kannatta kahta Suomen metodistikirkon virallista lähetystyökohdetta:

Intia: Bethel Mission -järjestö on perustettu vuonna 1987 Chennaissa (ent. Madras), Intiassa, ja sen toiminnan tarkoituksena on ollut alusta alkaen auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia Chennain suurkaupungin slummien ja Nellipudin maaseutukylän lapsia ja naisleskiä. Toiminta tähtää lasten kehittymiseen ja parempien elinolosuhteiden saavuttamiseen erityisesti evankelioinnin ja koulutuksen avulla. Leskien tukeminen on aineellisen avun antamista, evankeliointia ja hengellistä huolenpitoa.

Vepsä: Suomen metodistikirkko tukee Novgorodin metodistiseurakunnan lähetystyötä Vepsän alueella osallistumalla lastenleirien järjestämiseen kesäisin ja joulujuhlien järjestämiseen venäläisen joulun aikaan tammikuussa. Toiminta-alueena on edelleen samat kolme vepsäkylää: Ozera (Järvien kylä), Sondevits (Sonjala) ja Kurba. Kesäleireille on viime vuosina osallistunut noin 60-70 lasta, ja joulujuhliin 60-70 lasta ja nuorta sekä 70-80 aikuista.