Jäsenyys metodistiseurakunnassa

Kun joku liittyy metodistiseurakuntaan, hän sitoutuu pyhästi Jumalaan ja seurakuntaan sekä lupaa olevansa myös vastuullinen tässä sitoumuksessaan. Näiden lupausten kautta hyväksymme vapauden ja voiman kääntyä pois pahasta, mikä on Jumalan lahjaa; tunnustamme Jeesuksen Kristuksen Herraksi ja Pelastajaksemme; omaksumme kristillisen uskon, joka ilmaistaan Raamatussa, lupauksen elää kristillistä elämää ja ”uskollisesti osallistua seurakunnan palvelutyöhön rukouksin, läsnäololla, lahjoin, palveluksin ja todistuksin, niin että kaikessa Jumala tulisi kirkastetuksi Jeesuksen Kristuksen kautta”.

Rukoukset

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa rukoilla. Lausumme Herran rukouksen yhdessä ja yhdymme miljoonien kristittyjen rukouksiin sanoilla, joilla on kautta historian lähestytty Jumalan armon mysteeriä. Mutta olemme myös yhtä niiden kristittyjen kanssa, jotka hädässä huutavat Jumalalle vain hiljaisen avunpyynnön. Kun odotamme hiljaisuudessa Jumalan ohjausta; kun huudamme vihastustamme epäoikeudenmukaisuuden vuoksi; kun lähdemme suoristamaan väärää ja ojentautumaan myötätunnosta rikkinäiseen maailmaan: tämä kaikki on rukousta.

Lupauksemme rukoilla kutsuu meitä käyttämään rukouksen voimaa perustana elämänmittaisella matkallamme kohti Kristuksen kaltaisuutta yksilöinä ja Kristuksen ruumiina. Uskollinen vastauksemme Jumalan rakkauteen Kristuksessa on luottaa Pyhän Hengen voimaan, niin että hän ohjaa puheitamme, tekojamme ja palvelustamme.

Läsnäolo

Kun teemme jotakin, mitä rakastamme – esimerkiksi harrastus tai urheilu – me keskitymme siihen kokonaan, olemme täysin läsnä. Siitä on kyse myös lupauksessamme antaa seurakunnalle läsnäolomme. Lupaamme antaa seurakunnan elämälle, työlle ja palvelulle täyden huomiomme, kuunnella aktiivisesti, osallistua innolla sekä tarjota iloamme, luovuuttamme, taitojamme, kykyjämme ja lahjojamme auttaaksemme seurakuntaa tulemaan enemmän Kristuksen kaltaiseksi. Kun olemme täysin läsnä, me kytkeydymme toisiin tavalla, joka vahvistaa yhteyttä seurakunnassa ja kasvattaa uskoamme.

Lupauksemme olla läsnä ei tarkoita lupautumista kaikkiin palvelutöihin tai ottamaan vastaan kaikkia tehtäviä ja vastuita, joita emme voisi edes tehdä. Se tarkoittaa, että tarjoamme aikaamme ja voimiamme isoilla ja pienillä tavoilla, jotka auttavat kasvamaan hengellisesti ja tuovat oman lisänsä seurakunnan, yhteisön ja koko maailman työhön. Lupauksemme olla läsnä ei lopu seurakunnan ovelle. Olemme Kristuksen ruumis maailmassa ja maailmaa varten. Meidät on kutsuttu olemaan täysin osallistuneina ja keskittyneinä Jumalaan kaikilla elämämme osa-alueilla – työssä, vapaalla, ihmissuhteissa ja palvelutyössä.

Lahjat

Kun olemme valinneet rakkaallemme täydellisen lahjan – yleensä jotakin henkilökohtaista – saamme yhtä paljon sen antamisesta kuin rakkaamme sen saamisesta. Rakkaudella annettu harkittu lahja syventää todellisia tunteita. Samoin seurakunnassa kyse on enemmänkin kasvamisesta anteliaassa hengessä kuin varsinaisista ajan, rahan, kyvyn, taidon tai hengellisen voiman lahjoista. Lupauksemme kutsuu meitä avaamaan Jumalan antaman lahjan meissä ja keskellämme, hyväksymään Jumalan ilmaisen rakkauden lahjan Jeesuksen Kristuksen elämässä, kuolemassa ja ylösnousemuksessa sekä Pyhän Hengen ohjauksessa ja voimassa ilolla jakamaan lahjamme toisten kanssa.

Koska olemme yksilöitä, lahjammekin vaihtelevat laajasti. Saatat kuulla ihmisten puhuvan kymmenyksistä, joilla tarkoitetaan seurakunnan työn tukemista kymmenellä prosentilla tuloista. Mutta summan määrä ei koskaan ole niin tärkeä kuin antajan asenne (lue 2. Mooses 35:20–29; 2. Kirje korinttilaisille 9:7). Lahjat, jotka annetaan vapaasti iloisin mielin, ovat Jumalan rakkauden keinoja kasvattaa antajaa hengellisesti ja auttaa rakentamaan Kristuksen ruumista, jotta maailma voisi muuttua.

Kun lupaamme antaa lahjamme, me lupaamme jakaa rakkauden, voiman ja Jumalan vapauden kaikkien tarvitsevien kanssa.

Palvelus

Jäsenlupaukset ovat yhteydessä toisiinsa. Kun olemme uskollisia rukouksessa ja täysin läsnä Jumalaa ja toisia varten, me kuljemme kohti anteliaisuutta, missä jaamme Jumalan rakkauden iloa toisten kanssa. Lupauksemme palvella on tuon jakamisen jatke. Palvelu seurakunnassa ja sen ulkopuolella – perheessä, naapurustossa, työpaikoilla, kouluissa, yhteisöissä ja kaikkialla maailmassa – on Jumalan rakkauden ja voiman todistusta ja työtä meissä. Emme palvele, koska meidän täytyy, vaan me palvelemme vastauksena Jumalan runsaaseen rakkauteen, joka huuhtoo yli iloitsevan sydämen.

Kun lupaamme palvella metodistikirkkoa, me liitymme jatkumoon uskollista ja epäitsekästä palvelua. Sen osa-alueita ovat muun muassa koulutus, parantaminen, saarnaaminen, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus sekä köyhistä ja syrjäytyneistä välittäminen. Pyhän ehtoollisen palvelus muistuttaa siitä, että Jumalan rakkauden ja Pyhän Hengen voiman kautta me olemme ”yhtä Kristuksessa, yhtä keskenämme ja yhtä palveluksessamme maailman puolesta” (The United Methodist Hymnal, 1989).

Jumala kutsuu meitä rakastamaan, täyttää meitä voimalla ja ilolla sekä lähettää meidät olemaan Kristuksen ruumis kärsivässä maailmassa kärsivälle maailmalle. Palvelulupauksen toteuttaminen on Jumalan rakkauden toimintaa.

Todistus

Oikeussalissa todistajan odotetaan antavan todenmukainen kuvaus tapahtumasta. Kristuksen perheessä olemme nähneet ja kokeneet Jumalan muuttavaa rakkautta Kristuksessa. Todistuksemme maailmalle on tarjota todenmukainen kuvaus todellisuudesta, jonka tunnemme: Jumalan rakkauden vapaus ja voima, joka muuttaa maailmaa. Todistuksemme loistaa sen mukaan, miten elämme päivittäistä elämäämme ja miten jaamme Jumalan rakkauden kertomusta – hyvää uutista Jeesuksesta Kristuksesta – nälkäiselle ja kärsivälle maailmalle.

Todistus on yhtä vanha kuin kristillinen usko. Jeesus Nasaretilaisen elämä tarjoaa täydellisen esimerkin Jumalan rakkauden todenmukaisesta kuvauksesta. Emme ole täydellisiä, mutta lupauksemme kutsuu meitä astumaan eteenpäin kamppailussa tullaksemme Kristuksen kaltaiseksi.

Kuten lupaus palvella, lupaus todistaa on ulkoinen merkki Jumalan rakkaudesta ja Pyhän Hengen voimasta, jotka loistavat meistä. Aivan kuin olisimme täynnä valoa emmekä voisi muuta kuin loistaa. Todistus kasvaa rukousten ja läsnäolon kautta; se kasvaa anteliaisuutemme lahjan ja asenteen kautta; se täyttää palvelumme ilolla. Olemme kaikki yhtä Kristuksessa, ja meidät on kutsuttu kasvamaan Jumalan rakkaudessa sekä kertomaan siitä toisille. Todellinen todistuksemme maailmassa on Hengen hedelmä eli tavat, joilla elämme elämäämme rakkauden, ilon, rauhan, kärsivällisyyden, ystävällisyyden, hyvyyden, uskollisuuden, lempeyden ja itsehillinnän täyttäminä (Gal. 6:22–23).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.