Yhdessä eteenpäin

Metodistikirkko perustuu liittoajatukselle. Seurakunta ja koko kirkko on liitto. Pelastus armosta uskon kautta perustuu liittoon, jonka Jeesus Kristus solmi. Uskossa oleminen on siis liitossa olemista. Ja liiton ydinajatus on yhteys.

Liitto ei koske vain paikallisseurakuntaa, vaan koko kristikuntaa. Jokainen kristitty on osa Jumalan universaalia, kaikki kansat ja ajat käsittävää seurakuntaa. Metodistikirkossa tämä nähdään myös niin, että koko kirkko paikallisseurakuntineen ja jäsenineen on liitossa keskenään.

Liittoajatukseen liittyy käsitys myös yhteisestä tehtävästä, jonka Jeesus kirkolle antoi. Tätä tehtävää kutsutaan lähetyskäskyksi, käskyksi mennä kaikkeen maailmaan ja tehdä kaikista kansoista opetuslapsia Jeesukselle. Metodistikirkossa tämä tehtävä on muotoiltu niin, että meidän tulee muuttaa maailmaa tekemällä opetuslapsia Jeesukselle Kristukselle.

Tämä yhteinen tehtävä koskee jokaista kirkon jäsentä. Kaikilla meillä on kuitenkin siinä oma paikkamme ja kutsumuksemme. Tai kuten Paavali eräässä kirjeessään sanoi, meillä kaikilla on jotakin annettavaa, oma lahjamme tai kykymme yhteiseksi hyväksi.

Metodistikirkon käsitys tehtävästä sisältää evankelioinnin lisäksi aktiivisen vaikuttamisen maailmassa, sen muuttamisen. Tämä kertoo vahvasti siitä, että haluamme kristittyinä myös elää arjessa uskomme periaatteiden mukaisesti. Tässä esikuvamme on Jeesus, hänen rakkautensa ihmisiä kohtaan.

Tämän kaiken ei tarvitse olla monimutkaista. Evankelioinnin ei tarvitse olla traktaattien jakamista tai väkinäistä todistusten kertomista tuntemattomille, jos se ei tunnu itselle luontevalta. Evankeliointi voi yhtä hyvin olla sitä, että kulkee ystävän vierellä ja vastaa kysyttäessä. Tai kutsuu ystäviä, naapureita ja läheisiä kirkkoon.

Maailman muuttaminenkaan ei tarvitse suuria. Se alkaa kuitenkin yksinkertaisista ja pienistä teoista arjessa. Toisten huomioimisesta, auttamisesta ja välittämisestä.

Pyritään yhdessä olemaan seurakunta, jonne on helppo tulla, jossa voi kohdata Kristuksen ja rakentua hänen opetuslapsenaan, ja jossa saa eväitä elämään Jeesuksen esikuvan mukaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.