Kukaan ei ole käyttökelvoton

Olen ollut viime aikoina elämäntilanteessa, jossa Jumala on pysäyttänyt minua ajattelemaan asioita Hänen näkökulmastaan. Kun rukoilin, että Herra näyttäisi tietä eteenpäin, jouduinkin koettelemuksiin ja sairaslomalle. Mielessäni alkoivat silloin soida laulunsanat: ”Kivun kautta Jumala luo uutta.” Sain voimaa tilanteen hyväksymisestä ja ymmärsin, että näin on Jumalan tahto ja tarkoitus. Sain aikaa Raamatun ja hengellisen kirjallisuuden lukemiselle, joka avarsi näkemyksiäni ja auttoi arvottamaan asioita uudelleen. En voi vielä tarkalleen sanoa, mitä tuo ”uusi” on elämässäni, mutta prosessi on alkanut ja toivo virinnyt.

Tahtoisin rohkaista jokaista, joka elää ahdistuksessa ja kivussa sekä miettii syitä tuskaansa. Suuntaa katseesi Jeesukseen, joka kuoli puolestasi ja voitti synnin, sairauden sekä kuoleman vallan. Tartu Jumalan sanan lupauksiin ja kiitä Hänen rakkaudestaan ja johdatuksestaan. Mieleeni tulee myös Paavali, joka tunnusti heikkoutensa ja kykeni näin ottamaan voimaksensa Jumalan väkevyyden. Hän oivalsi, että Jumalan vahvuus ja voima tulee esiin juuri heikossa ihmisessä.

Asia, joka on viime aikoina ollut myös mielessäni, sisältyy Efesolaiskirjeen 4. lukuun. Ydinasiaksi nousee mielestäni se, että yksikään Jumalan lapsi ei ole käyttökelvoton tai hyödytön. Jokaiselle on käyttöä ja kaikkia tarvitaan seurakunnassa. Kaikki ovat saaneet jonkun lahjan – tai useampia – palvellakseen ja rakentaakseen seurakuntaa. Kaikkia meitä kutsutaan varustautumaan palvelutyötä varten. Seurakunnan yhteydessä tämä tapahtuu parhaiten. Kasvamme yhdessä kiinni Kristukseen ja opimme tuntemaan Häntä yhä paremmin. Hän itse varustaa meitä toimimaan lahjojemme mukaisesti valtakuntansa parhaaksi.

Hän liittää yhteen koko ruumiin ja pitää sitä koossa kaikkien jänteiden avulla, kunkin jäsenen toimiessa oman tehtävänsä mukaan, ja näin ruumis kasvaa ja rakentuu rakkaudessa.” (Ef. 4:16)

Voisinko pyytää sinua ystäväni, joka luet tätä, miettimään tulevina päivinä seuraavaa: mitä osaat, mistä pidät, mikä kiinnostaa sinua, mitä haluaisit tehdä, mistä unelmoit/haaveilet? Voisit kenties kirjoittaa muistiin ajatuksiasi ja jättää ne rukouksessa Jumalan eteen. Tule myös rohkeasti seurakuntaan ja tuo ajatuksesi ja ideasi esiin. Uskon, että saat huomata Jumalan siunaavan alttiutesi ja arvostavan sinun rakkautesi ilmenemistä. Jumala johdattakoon meitä kaikkia uskon tiellä eteenpäin. Yhdessä kasvaminen ja rakentuminen on myös mielenkiintoista elämää!

Pirjo Tuomisto
Kirjoittaja on seurakunnan maallikkosaarnaaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.