”Tämä ainakin pelastuu”

Pieni poika kulki meren rannalla, jonka hietikolle laskuvesi oli tuonut lukemattomat määrät simpukoita. Hän tiesi, että elleivät ne pian pääsisi veteen, ne kuolisivat. Siksi hän poimi yksitellen simpukoita ja heitti niitä mereen. Aikuinen, joka näki tämän, sanoi: ”Eikö tuo ole turhaa työtä, mahdoton tehtävä sinulle?” Poika vastasi katsoen kädessään juuri olevaa simpukkaa: ”Tämä ainakin pelastuu”, ja heitti sen mereen. – Lähetystyössä on kysymys jostain vastaavasta. Maailman suunnattoman hädän ja avuntarvitsijoiden määrän edessä meidän ei tarvitse olla toivottomia. Saamme olla mukana pelastamassa yksilöitä, joiden elämän Jumala muuttaa ja joiden kautta Hän sitten voi tehdä sellaisia suuria tekoja, joita emme edes osaa kuvitella.

Seurakuntamme tukee metodistikirkon virallisia lähetyskohteita Intiassa ja  Vepsässä sekä kustantamalla vuodessa yhden radio-ohjelman Sanansaattajien kautta. Intiassa Nellipudin kylässä on kummilapsitoimintaa sekä avustustyötä muna-maito-projektin kautta, jossa kyseiset elintarpeet jaetaa noin 100 lapselle. Myös lesket kuuluvat tuen piiriin. He saavat riisi-ja vaateavustusta. Avustamme Chennaissa kristillisen koulun toimintaa sekä ompeluopetusta. Vepsässä tuemme evankeliointi- ja lapsityötä kolmessa kylässä Keski-Vepsän alueella, mihin Suomesta tehdään kaksi matkaa vuosittain, kesäleiri- ja joulumatkat.

Metodistikirkon naisliitto on se järjestö, jonka kautta kirkomme lähetystyö pääsosin tapahtuu. Nimestään huolimatta myös miehet ovat tervetulleita mukaan. Onhan lähetystyö kaikkien yhteistä työtä. Kuukauden viimeinen keskiviikkoilta kokoonnumme lähetyksen merkeissä. Alkuhartauden jälkeen kuulemme ajankohtaisista lähetysasioista. Sitten on vuorossa tarjoilu ja vapaata keskustelua, jonka jälkeen olemme lukeneet lähetysaiheista kirjaa ”Jotka kyynelin kylvävät” osan tehdessä samalla käsitöitä lähetyksen hyväksi. Silloin tällöin pidämme askarteluillan, jolloin yhdessä valmistamme tuotteita myyntipöydälle. Ennen joulua pakkaamme vepsämatkalaisten mukaan  joulupakettaja. Osastollamme on yhteinen kymmenvuotias kummipoika, jonka nimi on Gangadhar Ethalapaka. Kummimaksulla (25 euroa/kk) kustannamme hänen koulutuksensa ja tuemme perhettä.

Miten sinä voit olla mukana lähetystyössä? Ennen kaikkea muuta voit aina rukoilla lähetystyön puolesta. Voit vaikka ottaa omaksi rukouskohteeksesi kummilapsityön tai lesket. Voit tehdä käsitöitä tai antaa lahjoituksia lähetysmyyntipöydälle, jonka kaikki tuotot menevät lähetykselle. Otamme myös ilolla vastaan lankoja ja kankaita. Voit osallistua lähetysiltoihin ja antaa varoistasi lähetysillan kolehtiin (tai tilille Turun metodistiseurakunnan naisliitto FI57 1524 3000 1097 68). Voit kaartuttaa muna-maito-projetia tipauttamalla kolikoita maitopurkkiin, joka on esillä sunnuntaisin kirkkokahvien aikana ja lähetysilloissa. Voit maksaa vuosittain viiden euron suuruisen naisliiton jäsenmaksun. Niin, ja tietysti voit ottaa sen oman kummilapsen. Silloin voit sydämestäsi sanoa ja kokea: ”Tämä ainakin pelastuu.”

Lämpimin lähetysajatuksin

Kirsti Niemi
Kirjoittaja on seurakunnan lähetystyövastaava ja maallikkosaarnaaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.