Yhteys rakentaa

Nykyaikaa kutsutaan toisinaan jälkikristilliseksi ajaksi. Sillä tarkoitetaan sitä, että etenkin länsimaissa, missä kristinusko perinteisesti on ollut vahvoilla, kristilliset kirkot menettävät jäseniään ja ihmisten tietämys kristillisestä uskosta vähenee.

Tilannetta voisi kuvata myös niin, että jopa meistä täällä luterilaisessa Suomessa on pikku hiljaa tulossa lähetyskohde. Tarvitsemme herätystä ja virvoitusta Jumalalta.

Asiaa mutkistaa sekin, että länsimainen kulttuurimme on muuttunut kovasti. Enää perinteiset evankelioimismenetelmät eivät tuota kovinkaan hyvää tulosta. Jos järjestämme hyvän sanoman illan paikalle tulee todennäköisesti lähinnä vain uskovia.

Kuitenkaan kyse ei ole siitä, että ihmiset eivät olisi kiinnostuneet hengellisistä asioista. Päinvastoin. Hengellisyyttä etsitään nykypäivänäkin monista paikoista. Valitettavasti vain kirkot koetaan usein vanhentuneiksi ja ikäviksi paikoiksi.

Ongelmaksi saattaakin muodostua kysymys uudistumisesta. Miten voimme kohdata tämän ajan ihmisiä antamatta kuitenkaan periksi uskomme perusteista?

Olemme seurakunnassamme kokeneet vahvuudeksemme yhteisöllisyyden. Moni on sanonut, että seurakuntaamme on hyvä tulla ja mukaan pääsee helposti. Tätä haluamme vahvistaa jatkossakin ja hyödyntää sitä myös evankelioimistyössämme, vaikka sitä ei heti ehkä sisääntullessa välttämättä mainitakaan. Pyrimme luomaan tilan, jossa asioista on helppo puhua ja jossa voi aidosti kohdata Jumalan.

Kaikki tämä kertoo siitä, että seurakunta ei ole jokin tilaisuus tai rakennus, vaan Jeesukseen Kristukseen uskovat ihmiset. Sinäkin voit olla osa tätä yhteyttä.

Tervetuloa kirkkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.